22 Μαΐου 2023

Γιατί να επιλέξω επαγγελματία για τον καθαρισμό των χαλιών μου;

Τα χαλιά και οι μοκέτες αποτελούν μια από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες επιφάνειες στο σπίτι μας, αλλά σύμφωνα με ειδικούς είναι επίσης από τα πιο ανθυγιεινά αντικείμενα. Κατά μέσο όρο, φιλοξενούν περίπου 200.000 βακτήρια ανά τετραγωνικό εκατοστό, που προέρχονται από νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, ψίχουλα φαγητού, σκόνη, ακάρεα, ακαθαρσίες από κατοικίδια, λάσπες και σκουπίδια που φέρνουμε μέσα από τα παπούτσια μας.

Για να διατηρούνται τα χαλιά και οι μοκέτες μας καθαρά και υγιεινά, θα πρέπει να τα περιποιούμαστε και να τα καθαρίζουμε με σχολαστικότητα. Εκτός από το τακτικό σκούπισμα με τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας, θα πρέπει να τα πλένουμε βαθιά μια φορά το χρόνο με τη βοήθεια πιστοποιημένων επαγγελματιών ταπητοκαθαριστών, προκειμένου να απαλλαγούμε από τα βακτήρια και να διατηρήσουμε το σπίτι μας καθαρό και υγιεινό.

Γιατί λοιπόν να επιλέξω επαγγελματία για τον καθαρισμό των χαλιών μου;

Συνήθως νομίζουμε πως το πλύσιμο των χαλιών μας στο σπίτι θα μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε χρήματα, αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Το πλύσιμο των χαλιών στο σπίτι είναι κουραστικό και χρονοβόρο, ειδικά αν το χαλί είναι μεγάλο. Επιπλέον, με τη χρήση συμβατικών υλικών και εργαλείων δεν μπορούμε να καθαρίσουμε πλήρως το χαλί, με αποτέλεσμα τα βακτήρια να παραμένουν και να επηρεάζουν την υγεία μας. Επιπλέον, οι ρύποι και οι ακαθαρσίες παγιδεύονται βαθιά στις ίνες του χαλιού και μόνο ένας επαγγελματίας μπορεί να τα απομακρύνει. Τέλος, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουμε ανεπανόρθωτες βλάβες στα χαλιά μας κατά το οικιακό πλύσιμο.

Εμπιστευόμαστε τα χαλιά μας σε πιστοποιημένα ταπητοκαθαριστήρια που χρησιμοποιούν εγκεκριμένες μεθόδους καθαρισμού και φύλαξης, χωρίς χημικά, για να διατηρήσουμε την υγεία μας και το περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο, τα χαλιά μας θα παραμείνουν καθαρά και νέα για πολλά χρόνια και θα διασφαλίσουμε την υγεία της οικογένειάς μας.

Για να βρίσκετε χρήσιμες συμβουλές για τα ρούχα, τα λευκά είδη και τα χαλιά σας επισκεφθείτε το blog της Clean4you.

Πρόσφατα Άρθρα